Energieffektivisering och minskade driftskostnader

Skriv ut

Energiförbrukningen i fastigheter utgör en betydande del av världens totala energiförbrukning. Genom energieffektivisering kan vi få ned både kostnader för enskilda byggnader och minska koldioxidutsläpp. På ÅF strävar vi efter att skapa så kallade smart buildings, fastigheter där man bygger in teknik som övervakar och styr energiförbrukningen vilket leder till effektivisering och lägre driftskostnader.

 

Energieffektivisering på vårt sätt

Vi hjälper våra kunder att minska energianvändningen och driftskostnaderna

 

En byggnads konstruktion och tekniska installationer har stor betydelse för energiåtgången. Enkla åtgärder kan många gånger ge stora besparingar. På ÅF har vi kvalificerad kunskap om alltifrån komplexa energiutredningar och totallösningar för en fastighet till mindre handlingsplaner för att hitta enkla och kostnadseffektiva åtgärder som hjälper kunden att minska sin energianvändning och driftskostnader. Vi erbjuder bland annat tjänster som energideklaration, projektering, nybyggnation, ombyggnation och förvaltning av installationer samt energisystem. Vårt mål är alltid att hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna. Inom ramen för ÅF Energisamarbete hanterar vi idag flera miljoner kvadratmeters byggnadsyta.

 

Klicka på länkarna i menyn till höger för att läsa mer om hur vi på ÅF kan hjälpa dig att minska dina driftskostnader och energianvändning

 

 

 

 

ÅF Green Advisor Report

På ÅF arbetar vi ständigt med att hitta nya sätt att förbättra vår hållbarhet och vi har ambitionen att vara den första och bästa valet som partner när det gäller hållbarhetstjänster av alla slag. ÅF Green Advisor Report beskriver ett urval av uppdrag relaterade till hållbarhet som ÅF har utfört runt om i världen.

 

Läs mer om det i vår Green Advisor Report.