Rica Talk Hotel - Älvsjö

Stäng Skriv ut

Ursprungligen hade Rica Hotel en energianvändning på 1,4 GWh fjärrvärme, 1,9 GWh el och 1,1 GWh fjärrkyla. På ett år är detta reducerat med 17 %, 5 % respektive 5 % utan några investeringar.

Rica Talk Hotel Rica Talk Hotel

Rica Talk Hotel i Älvsjö öppnade i maj 2006 och ligger i en spektakulär skyskrapa som med sina 73 meter och 19 våningar blivit Stockholms nya södra landmärke.


Hotellet är integrerat med Talk och Stockholmsmässans omfattande utställnings-, mäss och kongressanläggning. Hotellbyggnaden är en av de högsta och mest spektakulära byggnaderna i Stockholm och detta trendiga hotell har flertalet gånger blivit belönat för sin design.

 

Hotellet består av två volymer, en av glas, en av metall. Områdets natur, och den sjö som förr täckte området, har inspirerat till en vattenyta i pixeliserad form på glasfasaderna. Kvällstid är de upplysta och annonserar hotellet på avstånd.


ÅFs uppdrag
ÅF har under ett års tid bedrivit ett Energisamarbete för att reducera användning av el, fjärrvärme, vatten och fjärrkyla. Trots att hotellet är nybyggt har det gått att göra stora besparingar. Vi har nästan uteslutande jobbat med att optimera driften av fastigheten vilket gör att mycket små investeringar har krävts.


Resultat
Ursprungligen hade man en energianvändning på 1,4 GWh fjärrvärme, 1,9 GWh el och 1,1 GWh fjärrkyla. På ett år är detta reducerat med 17 %, 5 % respektive 5 % utan några investeringar. Fortsatt potential finns.

Tel: +46 10 505 00 00 info@afconsult.com