Mer om ÅF

Skriv ut

ÅF är teknikkonsulter med bredd och djup. Här får du veta mer om oss och vad vi kan erbjuda.

Vad vi gör (en sammanfattning)

ÅF erbjuder kvalificerade tjänster och lösningar för industrins processer, för infrastrukturella projekt och vid utvecklingen av produkter och IT-system.


När vi startade

Sedan 1895 har vi bidragit till våra kunders utveckling och framgång. Det betyder att vi upplevt fyra stora teknikskiften: ångkraften, elektriciteten, kärnkraften och datoriseringen. Erfarenhet finns alltså i försvarliga mängder. Idag är vi ett av Europas största teknikkonsultföretag som varje år genomför mer än
20 000 uppdrag åt cirka 13 000 kunder i drygt 80 länder.


Vad som gör oss speciella

Vi tar inte betalt för tid, utan för skapat värde. Vår uppgift är att effektivisera och öka våra kunders produktivitet samtidigt som vi sänker våra kunders kostnader. Ett samarbete med ÅF innebär ett samarbete med gemensamma mål. Vi hjälper våra kunder till en säkrare, lönsammare och hållbarare utveckling.


Hur vi ser på hållbarhet

Tekniken kommer att spela en avgörande roll för alla de utmaningar världen står inför. Inte minst när det gäller energiproduktionen. Därför är hållbar utveckling ÅFs kärnaffär. Mot våra kunder värnar vi om att skapa långsiktiga ekonomiska, sociala och ekologiska värden. Genom ett samarbete med de fyra olympiska kommittéerna i Finland, Norge, Schweiz och Sverige har vi fått den exklusiva titeln Green Advisor. Arbetet betyder att vi agerar rådgivare i gröna frågor och hjälper till att utveckla de olympiska idrotterna ur ett hållbarhetsperspektiv.